juli07

Is het al tijd voor vakantie?

donderdag, 07 juli 2016

Is het al tijd voor vakantie?

Het boek is afgeleverd, de persberichten zijn verstuurd, de bloggers aan het werk, de boekhandel heeft het ingekocht en het feestje is achter de rug. Dan kan je er als auteur toch wel even tussenuit om bij te komen van de presentatiestress? Waarom je niet en waarom je wel op vakantie kunt gaan als je boek gepubliceerd is.

Door Yvette Cramer

 

juni22

Meedenken, maar niet invullen!

woensdag, 22 juni 2016

Meedenken, maar niet invullen!

Een auteur onder de aandacht brengen van journalisten, is maatwerk. Hoe doe je dat? En welke media benader je voor welk boek? Meedenken helpt.

Door Monique Bransen

Eind april zat Joop Swieringa, onze auteur van Inburgeringscursus voor managers in het programma Zaken doen met van BNR. Hoe kregen we dit voor elkaar? Niet door zomaar een persberichtje te sturen. Dat werkt niet.

We hebben dat wel een keer uitgeprobeerd. We stuurden toen een persbericht naar meer dan duizend mediacontacten via het ANP. Resultaat: nul. Gewoon bellen, dat werkt wel …

juni14

Hoe erg is een taalfout?

dinsdag, 14 juni 2016

Hoe erg is een taalfout?

Een taalfout is een ramp. Stel, je bent tekstschrijver bij een succesvol phishingbedrijf in Nigeria. Je hebt een prachtige tekst geschreven om klanten van ING uit te nodigen om de vernieuwde betaalpas aan te vragen. Je bent creatief en je hebt gevoel voor taal en pas nadat je de tekst tien keer hebt nagekeken, druk je enthousiast op send, waarna 170.000 Nederlanders jouw aantrekkelijke aanbod ontvangen: ‘ING wilt u graag de nieuwe betaalpas introduceren.’

Door Geerhard Bolte

 

mei09

Reken af met het-is-er-al-syndroom

maandag, 09 mei 2016

Reken af met het-is-er-al-syndroom

Als ik een boekvoorstel lees denk ik vaak, wacht eens even, dat is er al. Dat heb ik al ergens gelezen, gezien of gehoord. Het is-er-al-syndroom is natuurlijk een nuttige vorm van beroepsdeformatie voor een uitgever, want het is beter om zo veel mogelijk originele boeken uit te geven. Een praktisch handboek over verandermanagement? Is er al. Verkopen voor beginners? Is er al. Maar ja, als je te kritisch bent verschijnt er nooit meer wat; zo veel originele onderwerpen zijn er nu eenmaal niet te bedenken.

Door Geerhard Bolte

 

apr04

De voordelen van samen schrijven

maandag, 04 april 2016

De voordelen van samen schrijven

Volgens de Britse schrijver en filosoof Alain de Botton is alleen schrijven een romantisch ideaal, maar voor het boek zou het volgens hem beter zijn als het net als een Amerikaanse televisieshow door achttien schrijvers gemaakt zou worden.

Door Geerhard Bolte

 

feb29

Je boek is een feestje waard

maandag, 29 februari 2016

Je boek is een feestje waard

Tot mijn stomme verbazing schonk de auteur de inhoud van een fles bubbels royaal over haar boek uit. Grote hilariteit in de zaal: dit was wel heel letterlijk een boekendoop. Maar het bleek de gewoonte in Caribische gebiedsdelen, daar doop je een nieuw boek nu eenmaal met champagne.

Door Yvette Cramer


Natuurlijk hoef jij een boekendoop niet zo letterlijk te nemen. Maar het is wel leuk om een feestje te organiseren als je boek er eenmaal ligt. Al is het maar om je weer te laten zien aan je familie en vrienden die je toch een beetje verwaarloosd hebt toen jij maandenlang aan het schrijven was. Met deze zeven tips maak je er een succesvolle presentatie van.

<<  1 [23 4 5 6  >>