apr10

Waarom is een managementboek zo duur?

maandag, 10 april 2017

Waarom is een managementboek zo duur?

Een managementboek kost al vlug twintig euro, en dertig euro is niet ongebruikelijk. Is dit te veel? Of te weinig? Het eerste deel in een tweeluik over de prijs van boeken en e-books.

De Amerikaanse econoom Adam Smith beschreef hoe een ‘onzichtbare hand’ bepaalt wat de juiste prijs voor een product is, gestuurd door vraag en aanbod. Volgens die theorie is elke prijs die op een vrije markt ontstaat dus oké.

mrt12

Vergeet je doelgroep

zondag, 12 maart 2017

Vergeet je doelgroep

Soms worden we op de uitgeverij gebeld door een lezer waarvan we stiekem denken: hee, u behoort eigenlijk niet tot de doelgroep van dit boek. We doen het niet, maar we zouden willen vragen: werkt u wel in de juiste branche? Hebt u wel een passend opleidingsniveau? Dat klinkt heel onbeleefd, maar we kunnen er niets aan doen: het komt door dat vreemde doelgroepdenken waarmee we allemaal zijn geïndoctrineerd.

Het lijkt een heilige wet: houd zo veel mogelijk rekening met je beoogde doelgroep. Een wet waar iedereen zich aan dient te houden, of je nou producten of diensten ontwikkelt. En uiteraard geldt deze wet ook voor schrijvers. Denken we allemaal, maar het is natuurlijk geen wet, het is slechts een idee en ik vind het niet zo’n goed idee.

juli07

Is het al tijd voor vakantie?

donderdag, 07 juli 2016

Is het al tijd voor vakantie?

Het boek is afgeleverd, de persberichten zijn verstuurd, de bloggers aan het werk, de boekhandel heeft het ingekocht en het feestje is achter de rug. Dan kan je er als auteur toch wel even tussenuit om bij te komen van de presentatiestress? Waarom je niet en waarom je wel op vakantie kunt gaan als je boek gepubliceerd is.

Door Yvette Cramer

 

juni22

Meedenken, maar niet invullen!

woensdag, 22 juni 2016

Meedenken, maar niet invullen!

Een auteur onder de aandacht brengen van journalisten, is maatwerk. Hoe doe je dat? En welke media benader je voor welk boek? Meedenken helpt.

Door Monique Bransen

Eind april zat Joop Swieringa, onze auteur van Inburgeringscursus voor managers in het programma Zaken doen met van BNR. Hoe kregen we dit voor elkaar? Niet door zomaar een persberichtje te sturen. Dat werkt niet.

We hebben dat wel een keer uitgeprobeerd. We stuurden toen een persbericht naar meer dan duizend mediacontacten via het ANP. Resultaat: nul. Gewoon bellen, dat werkt wel …

juni14

Hoe erg is een taalfout?

dinsdag, 14 juni 2016

Hoe erg is een taalfout?

Een taalfout is een ramp. Stel, je bent tekstschrijver bij een succesvol phishingbedrijf in Nigeria. Je hebt een prachtige tekst geschreven om klanten van ING uit te nodigen om de vernieuwde betaalpas aan te vragen. Je bent creatief en je hebt gevoel voor taal en pas nadat je de tekst tien keer hebt nagekeken, druk je enthousiast op send, waarna 170.000 Nederlanders jouw aantrekkelijke aanbod ontvangen: ‘ING wilt u graag de nieuwe betaalpas introduceren.’

Door Geerhard Bolte

 

mei09

Reken af met het-is-er-al-syndroom

maandag, 09 mei 2016

Reken af met het-is-er-al-syndroom

Als ik een boekvoorstel lees denk ik vaak, wacht eens even, dat is er al. Dat heb ik al ergens gelezen, gezien of gehoord. Het is-er-al-syndroom is natuurlijk een nuttige vorm van beroepsdeformatie voor een uitgever, want het is beter om zo veel mogelijk originele boeken uit te geven. Een praktisch handboek over verandermanagement? Is er al. Verkopen voor beginners? Is er al. Maar ja, als je te kritisch bent verschijnt er nooit meer wat; zo veel originele onderwerpen zijn er nu eenmaal niet te bedenken.

Door Geerhard Bolte

 

<<  1 [23 4 5 6  >>