Skip to main content

Maak kennis met…

Arthur Noordhuis

Specialisatie: Debatteren

Arthur Noordhuis geeft als senior trainer van het Nederlands Debat Instituut alle mogelijke argumentatie-, debat- en presentatietrainingen voor alle soorten groepen. Binnen het Nederlands Debat Instituut ontwikkelt hij nieuw lesmateriaal en nieuwe oefeningen. Met name juristen en politici hebben daarbij speciale aandacht.

Zoals iedere beroepsgroep hebben ook juristen veel baat bij een sterkere verbale vaardigheid. Arthur geeft onder meer cursussen aan advocaten, notarissen, belastingadviseurs en mediators. De cursussen ‘Pleitvaardigheden’, ‘Argumenteren’ en ‘Drogredenen & Retoriek’ zijn al jaren een groot succes.

Politici hebben dagelijks te maken met het complexe politieke debat met fractie, raad en burgers. Sinds de invoering van het Dualisme in 2002 heeft Arthur vele fracties, gemeenteraden en voorzitters getraind. Arthur heeft ook vele docenten in middelbaar – en beroepsonderwijs wegwijs gemaakt in het debatonderwijs. Het kloppend hart van de Nederlandse debatcultuur ligt immers in het onderwijs.