Skip to main content

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het bestellen, uitgeven of recenseren van boeken?
Misschien vind je het antwoord op je vraag in het volgende overzicht.

Zit je antwoord er niet tussen?
Je kunt altijd contact opnemen, we helpen je graag.

HOE MOET IK MIJN MANUSCRIPT AANLEVEREN?

Naast een manuscript ontvangen we graag een A4 met een beknopte omschrijving van het boek in maximaal 250 woorden en een A4 met een profiel van de auteur(s).

KAN IK OOK AANKLOPPEN ALS IK SLECHTS EEN IDEE HEB?

Ja, ook een goed boekidee is welkom. We denken graag mee over het uitwerken van je plan. Stuur ons een A4 met een beknopte omschrijving van het boek in maximaal 250 woorden en een A4 met een profiel van de auteur(s).

WELKE ONDERWERPEN PASSEN BIJ HAYSTACK?

Wij zijn gespecialiseerd in boeken over management, psychologie en maatschappij. We streven naar het uitgeven van originele en toegankelijke boeken. Twijfel je of je boekidee of manuscript past in het fonds van Haystack? Blader dan eens door het overzicht met onze boeken, waarschijnlijk zie je al vlug of je boek bij ons past.

HOE LANG DUURT HET VOORDAT EEN BOEK VERSCHIJNT?

Er zijn uitzonderingen, maar meestal duurt het zes tot twaalf maanden voordat een boek kan verschijnen. Aan het begin van de samenwerking bespreken we wat er mogelijk is en zorgen we voor een strakke projectplanning waar jij als auteur ook toegang toe hebt.

WELKE RECHTEN BEHOUD IK ALS AUTEUR?

Je behoudt altijd het auteursrecht op je tekst. Als je gaat samenwerken met een uitgeverij als Haystack verleen je het (licentie)recht om het boek en e-book te publiceren en te verkopen.

KUNNEN JULLIE OOK VOOR EEN GHOSTWRITER ZORGEN?

We hebben een groot netwerk van ervaren auteurs en copywriters die je boek voor jou kunnen schrijven. We overleggen eerst met jou wat het onderwerp en de beoogde stijl is van je boek, en gaan dan op zoek naar een ghostwriter die in staat is om jouw boek te schrijven en die bij jou past.

HEB IK EEN SCHRIJFCOACH NODIG?

Natuurlijk ben je welkom als je hebt gewerkt met een schrijfcoach, maar in principe wordt onze redacteur de schrijfcoach die jou gaat helpen bij het schrijven en herschrijven van jouw manuscript.

HEB IK EEN AGENT NODIG?

Natuurlijk ben je welkom via een literair agent, maar we verwachten dat niet van onze auteurs.

HEBBEN JULLIE ADVIES BIJ HET SCHRIJVEN VAN EEN BOEK?

Als je advies nodig hebt, kun je altijd contact opnemen met een concrete vraag. Verder raden we je aan om boeken over het schrijven van een boek te lezen. Begin bijvoorbeeld met het lezen van Waarom schrijf je geen boek van onze uitgever Geerhard Bolte. Je kunt het boek hier kopen. Ook raden we je aan om zijn wekelijkse blogs te lezen, deze bevatten veel praktische tips over het schrijven en uitgeven van boeken.

BESTEDEN JULLIE OOK AANDACHT AAN DE PROMOTIE?

De promotie van je boek is heel belangrijk voor het succes. Wij helpen niet alleen met advies maar zorgen ook voor de tools waarmee jij jezelf en je boek op de kaart kunt zetten.