Skip to main content

Extra diensten

Vormgeving voor auteurs en uitgevers

Uitgeverij Haystack heeft een eigen vormgevingsstudio. Onze vormgevers zorgen natuurlijk voor de vormgeving en opmaak van de boeken van Haystack, maar we werken ook voor individuele auteurs en uitgeverijen.

In onze visie is de vormgeving van een boek een van de belangrijkste succesfactoren. We willen daarom dat onze ontwerpen opvallen, maar tegelijkertijd willen we dat ze dienstbaar zijn aan de boodschap van het boek: de vormgeving moet het verhaal vooral ondersteunen en versterken.

Ben je als auteur of uitgever op zoek naar creatieve vormgevers om samen te werken aan het vormgeven en opmaken van mooie boeken? Neem dan contact op met onze vormgevers Jessica Wieberdink of Debbie Brok. Ze vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Ghostwriting voor auteurs

Heb je een goed idee, maar lukt het niet om een boek te schrijven? Het komt vaker voor dan je denkt: het schrijven van een boek is niet alleen een tijdrovende bezigheid, maar het vergt ook veel kennis van en ervaring met schrijven. Sommige mensen beseffen dat ze liever andere talenten ontwikkelen en kiezen ervoor om het schrijven van hun boek uit te besteden. Wij hebben een groot netwerk van ervaren auteurs en copywriters en kunnen je helpen met het vinden van een schrijver voor je boek.

Na overleg over je wensen gaan we op zoek naar een auteur die thuis is in het vakgebied waarover je wilt publiceren. We houden daarbij ook rekening met de beoogde stijl van je boek. Als er een klik is met een schrijver vertel je hem/haar in meerdere sessies alles wat hij/zij moet weten om je boek te kunnen schrijven.

Meestal zijn wij als uitgeverij alleen in het begin van het creatieve proces betrokken bij de samenwerking. Als wij het betreffende boek ook uitgeven, komen wij weer in beeld als het manuscript is afgerond, waarna we alle stappen zetten die nodig zijn voor het publiceren van het boek.

Neem contact op met onze uitgever Geerhard Bolte of redacteur Susan van Ass als je meer wilt weten over de mogelijkheden van ghostwriting.

Schrijven artikelen, blogs en presentaties

Heb je een boek geschreven, maar kom je door je dagelijks werk niet toe aan het schrijven van artikelen, blogs of teksten voor presentaties? Wij hebben een groot netwerk van copywriters, waaronder bijvoorbeeld ervaren journalisten, die je kunnen helpen.

Na overleg over je wensen brengen we je in contact met enkele schrijvers. Met hen ga je overleggen over de mogelijkheden en laat je bijvoorbeeld proefteksten schrijven. Als je tevreden bent, kun je een opdracht uitzetten en zelfs afspraken maken over meerdere publicaties, denk bijvoorbeeld aan een wekelijks blog.

Het uitbesteden van het schrijven van teksten bespaart je veel tijd, terwijl je profiteert van je zichtbaarheid. Je hebt een tekst misschien niet geschreven, maar het is en blijft jouw boodschap. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze uitgever Geerhard Bolte of redacteur Susan van Ass.