Skip to main content

Maak kennis met…

Bart Flos

Specialisatie: Persoonlijke motivatie en klagen, projectmanagement

Bart Flos is klaagcoach, inspirator, veranderadviseur en auteur. Hij schreef één van de bestverkochte managementboeken van de afgelopen tijd: ‘Het anti-klaagboek – Eerste hulp bij zeuren en zaniken’. Inmiddels zijn er meer dan 12.000 exemplaren verkocht en is de 6e druk verschenen in de zomer van 2013.

In ‘Het anti-klaagboek’ neemt Flos zijn lezer mee op expeditie langs de zeurende, zanikende en zwartkijkende medemens. Wat is klagen eigenlijk? Hoe kan het toch dat sommige mensen zo chronisch ontevreden zijn? En wat doe je daar vervolgens aan? Met anti-klagen neem je tips & trucs mee naar huis die de je direct praktisch kunt toepassen, zowel zakelijk als privé.

Na het succes van ‘Het anti-klaagboek’ volgde al snel ‘Het anti-sleurboek – Eerste hulp bij baanbalen en ander werkbederf’. Deze keer vertelt Flos over de sleur van zowel een onder- als een overbelasting. Wat is baanbalen, jobtobben en ellendewentelen? Hoe zijn we van het jagen/verzamelen in de sleurstress terecht gekomen? En hoe ontworstelen we ons daaraan?

Met zijn derde boek ‘Het perfecte project – De mens als sleutel tot succes’ laat Flos zien dat iedereen in staat is om prutsprojecten te ontmaskeren en er perfecte projecten van te maken. Een kwestie van aan de juiste knoppen draaien: zet de juiste leider op de juiste plaats, denk volwassen – doe volwassen en steek je vinger in de lucht als het je niet bevalt.

Flos is een levendig, geestdriftig spreker en een gedreven docent. In zijn verhalen bundelt hij een solide theoretisch fundament met ruim 25 jaar ervaring als project-, verander- en crisismanager. Het resultaat: een overdaad aan goed onderbouwde en toch zeer praktisch toepasbare eye-openers die je al lachend aan het denken zetten.