Skip to main content

Maak kennis met…

Christiaan Lustig

Specialisatie: Adviseur online communicatie en online service, webredactie en contentmanagement

Christiaan W. Lustig (1977) heeft 15 jaar ervaring als adviseur. Bij Sabel Online ondersteunt hij klanten bij vraagstukken op het gebied van online communicatie en online service, webredactie en contentmanagement. Hij begeleidt hij (crossmediale) projecten voor het ontwikkelen van websites en intranetten, e-mailnieuwsbrieven, evenementen, films, magazines en brochures. Daarnaast traint hij webredacteuren en teams en schrijft hij voor media als sites, blogs, e-mailnieuwsbrieven, magazines en brochures.

Christiaan keerde terug op het nest bij de Sabel Groep na een uitstapje naar de Evangelische Omroep. Daar adviseerde hij verschillende afdelingen, als consultant interactieve media, over online communicatie, websiteorganisatie, contentbeheer, evenals webblogs, communityvorming en sociale media. Ook begeleidde hij de ontwikkeling van nieuwe sites als EO-Jongeren en NederlandKleurrijk.nl, en bracht hij de mogelijkheden in kaart om de Jongerenbijbel online vorm te geven.

In zijn vorige periode bij Sabel Communicatie ondersteunde Christiaan uiteenlopende opdrachtgevers bij concept en ontwerp van nieuwe sites, webredactie en contentmanagement. Ook trainde hij webredacties in schrijven voor het web en schreef hij veel doelgroepgerichte en zoekmachinevriendelijke webteksten: shortcopy als navigatie- en linktekst, korte commerciële teksten, maar ook langere, informatieve webpagina’s.

Eerder hielp Christiaan bij Zig Websoftware woningcorporaties bij het ontwikkelen van webconcepten, schreef functioneel ontwerpen, begeleidde opdrachtgevers tijdens sitebouwprojecten en gaf beheertrainingen.

Naast zijn dagelijks werk was Christiaan tot voor kort als voorzitter van het wijkkerkbestuur medeverantwoordelijk voor beleid en organisatie van zijn plaatselijke Protestantse Gemeente. Ook was hij hoofdredacteur van het blad CDAccenten van de CDA-afdeling in zijn woonplaats.

Verder werkt Christiaan aan een e-book over het autoraceseizoen 1994, het jaar waarin de bekende coureur Ayrton Senna verongelukte. Hij beschrijft de gebeurtenissen alsof Senna de crash overleefde en alsnog streed om het wereldkampioenschap.