Skip to main content

Maak kennis met…

Donatello Piras

Specialisatie: Debatteren, gespreksleiding

Donatello is hoofdtrainer en gespreksleider van het Nederlands Debat Instituut. Met jarenlange ervaring in binnen- en buitenland is hij een veelgevraagd en succesvolle spreker, trainer en gespreksleider. Hij treedt op voor het bedrijfsleven, overheid en het onderwijs en verzorgt als analist regelmatig analyses van (politieke) speeches en debatten voor diverse media.

Daarnaast traint Donatello vele organisaties in zijn grote passie: overtuigingskracht. Hij traint politici, ambtenaren en managers – zowel in het Nederlands als in het Engels – en is als gastdocent verbonden aan diverse instellingen. Verder is Donatello specialist in het begeleiden van de lokale, provinciale en landelijke politiek, van persoonlijke begeleiding van wethouder en burgemeester tot het trainen van een Tweede Kamerfractie of gemeenteraad in goed debatteren en beter vergaderen.

Donatello heeft diverse publicaties op zijn naam staan. Van artikelen en opiniestukken in landelijke dagbladen tot onderwijsmethoden en debattips. Donatello is bereikbaar via piras@debatinstituut.nl.