Skip to main content

Maak kennis met…

Maarten Brand

Specialisatie: Stages

Toen ik in 1997 van de havo kwam, had ik geen idee wat ik wilde worden. Het werd een hbo-studie Personeel en Arbeid (tegenwoordig veel chiquer Human Resource Management genoemd). Na drie stages – binnen het mkb, bij Justitie en bij een uitzendbureau – en een afstudeerscriptie bij KPN was het mij duidelijk: prachtig vak, dat personeelszaken, maar iets meer de onderwijskant op zou nog leuker zijn.
Nadat ik wat vlieguren had gemaakt als personeelsadviseur en tussendoor een studie Geschiedenis had afgerond aan de Universiteit van Amsterdam, kwam ik op het snijvlak van onderwijs en bedrijfsleven terecht. Eerst als relatiemanager, adviseur en trainer bij kenniscentrum GOC (nu SBB), later als projectleider van een mobiliteitscentrum in de grafische industrie en daarna als kennismanager bij Techniektalent. Hier adviseerde ik bedrijven en samenwerkingsverbanden tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Nu breng ik mijn kennis en ervaring in de praktijk als zelfstandig adviseur en projectleider, bijvoorbeeld bij Haarlems lokaalste stagebureau Connectie.
In al die jaren zijn mij veel dingen opgevallen, vanaf de zijlijn en vanuit mijn eigen ervaring als trainer en projectleider. Die kennis en ervaring zet ik nu in om bedrijven en organisaties te helpen om jong talent (nog) betere ervaringen te geven. Hiermee krijgen die bedrijven een beter imago als leerbedrijf en halen ze meer resultaat en plezier uit die verbinding, voor zichzelf en voor de student.
Ik ben getrouwd, woon in Haarlem en heb twee kinderen. Ik drink mijn koffie zwart en mijn bier blond.