Skip to main content

Maak kennis met…

Max Wildschut

Specialisatie: Organiseren, evolutionaire psychologie

Max Wildschut (1967) studeerde cognitieve- en neuropsychologie, voor zich te specialiseren in de evolutionaire psychologie. Vanuit dit theoretisch kader richt Max zich op vraagstukken rond prestatie, motivatie, samenwerking en leiderschap. Hij schreef hier over in onder meer Darwin voor managers (2009), Gezag (2013) en Stop Denk Doe (2015).
Max is buitenpromovendus aan de VU universiteit waar hij onderzoek doet naar leiderschap vanuit een evolutionair perspectief. Samen het professor Mark van Vugt (VU) richtte Max het Nederlands Instituut voor Management en Evolutionaire Psychologie (NIMEP) op. Doelstelling van het NIMEP is het vertalen van actuele wetenschappelijke inzichten naar praktische toepassingen voor organisaties.

Max is docent bij verschillende (commerciële) master opleidingen en is kerndocent voor de leergang Psychologe in Organisaties bij AOG school of management (Universiteit Groningen). Daarbij adviseert hij in organisaties bij vraagstukken rond prestatie, motivatie, samenwerking en leiderschap.