Skip to main content

Maak kennis met…

Olaf Rutten

Specialisatie: Coach en trainer voor persoonlijk leiderschap

Op zijn zestiende leerde Olaf Rutten als ijsventer de eerste principes van het ondernemen. Hij verdiende er meer mee dan zijn vader en moeder samen, een vreemde gewaarwording.  Tijdens zijn studententijd startte hij zijn eigen bedrijf. Na ruim tien jaar was het crisis en was een reorganisatie, zowel zakelijk als privé, noodzakelijk. Al jaren voelde Olaf naast het plezier van het ondernemen ook een bepaalde druk. Bijvoorbeeld het telkens weer ervaren dat op 1 januari de omzetteller op 0 stond viel hem zwaar.

Hij zocht naar verlichting en kwam uit bij de tien stappen naar verlichting uit de zenfilosofie en bij Theorie U. Hij ontwikkelde op basis hiervan een interne training binnen zijn bedrijf, in tien maandelijkse stappen werd ‘lichter werken en ondernemen’ in de praktijk toegepast. Het was ongelofelijk succesvol, in vier jaar tijd verdubbelde het bedrijf.

Olaf verdiepte zijn kennis en ontwikkelde zijn vaardigheden verder door internationale programma’s te volgen in o.a. China, Frankrijk, Groot-Brittannië, India en de Verenigde Staten. Over dit proces heeft hij het boek “Minder werken, meer verdienen” geschreven.

Olaf voelde de nut en noodzaak om deze wijze van ondernemen ook  te delen met andere ondernemers en startte met Sharpen Your Business, een leerroute in ondernemen en persoonlijk leiderschap.   – See more at: http://www.sharpenyourbusiness.nl/#sthash.gNAnc65Z.dpuf