Skip to main content

Maak kennis met…

Rob Wijman

Specialisatie: Banking, restructuring

Rob Wijman is one of Europe’s leading loan workout and restructuring bankers with a deep and global experience in high profile cases. Wijman provides training, workshops and lectures on corporate crisis situations in addition to advising distressed businesses.

Rob Wijman heeft meer dan veertig jaar gewerkt in diverse bancaire disciplines, op het gebied van particulier en zakelijk bankieren, en risk management. In 1996 trad hij in dienst bij de internationale herstructuringsafdeling van ING Bank, kort voordat de Aziëcrisis en de Russische roebelcrisis losbarstten. Dit was het begin van veel internationale ervaringen en avonturen op het gebied van restructuring en recovery, waarbij Wijman onder andere verantwoordelijk was voor het opzetten en leidinggeven aan belangrijke stuurgroepen van samenwerkende banken en schuldeisers, als ook voor het uitvoerend management van zakelijke crisissituaties, vooral in west- en oost Europa.

Wijman was wereldwijd hoofd van de afdeling Global Credit Restructuring van ING Bank van begin 2008 tot eind 2015. In die functie was hij verantwoordelijk voor het management van alle internationale zakelijke crisissituaties en voor het treffen van de noodzakelijke voorzieningen voor kredietverliezen. Ook was hij lid van het hoogste kredietcomité van de bank. Die laatste acht jaar bij ING noemt Wijman de meest intensieve en uitdagende, maar ook de meest avontuurlijke en leerzame periode van zijn bankcarrière.

Eind 2015 begon Wijman zijn eigen training- en consultancybedrijf. In de afgelopen jaren heeft hij veel trainingen en workshops gegeven, vooral aan banken en financiële consultants.