Skip to main content

Ghostwriting boek

Je wilt graag een boek schrijven, maar je hebt niet de tijd of de ambitie om er maandenlang aan te werken. Er is een oplossing: laat je boek schrijven door een ghostwriter. Niemand heeft het erover, maar heel veel non-fictieboeken worden geschreven door iemand anders dan de auteur. 

Maar is het dan nog wel mijn boek, vraag je je misschien af? Maak je geen zorgen. Een goede ghostwriter kruipt in jouw huid. Hij baseert de inhoud van het boek op gesprekken met jou. En hij kiest een stijl die goed bij jou past. Zo doet de ghostwriter het meeste werk, maar het is echt jouw verhaal, jouw boek. 

Wie schrijft mijn boek?

Een van de ghostwriters is schrijver en uitgever Geerhard Bolte, die al meer dan tien boeken heeft geschreven voor andere auteurs. Daarnaast heeft hij een team van professionele redacteuren en journalisten die ieder meerdere boeken in opdracht hebben geschreven. 

Hoe gaat het in zijn werk? 

Tijdens een intakegesprek met Geerhard Bolte overleg je over je wensen voor het boek: wat wordt de omvang van het boek? Welke stijl heb je in gedachten? Wanneer moet het boek af zijn? Op basis hiervan ontvang je een voorstel voor een of meerdere ghostwriters. Als je eenmaal een ghostwriter hebt gekozen, maak je met hem of haar afspraken over interviews en de planning van het project. 

Hoeveel tijd kost het schrijven van een boek? 

Gemiddeld kost het schrijven van een boek een ervaren ghostwriter 2 tot 4 maanden. 

Is mijn boek dan helemaal af?

Nee. Je mag ervan uitgaan dat zo’n boek uitstekend is geschreven, maar dat wil niet zeggen dat zo’n boek dan ook af is. Elke uitgeverij die belangstelling heeft voor je manuscript zal het boek kritisch beoordelen en eventueel voorzien van vragen en opmerkingen. Uiteraard staan onze ghostwriters dan voor je klaar om het manuscript te redigeren op basis van deze aanwijzingen. Ook moet elk manuscript uiteindelijk door een taalkundige worden gecorrigeerd. Dit gebeurt meestal door de uitgeverij die je boek uitgeeft, maar als je je boek zelf wilt uitgeven, dan kunnen we de correctie ook voor je laten verzorgen. We beschikken over een team van ervaren correctoren. 

Hoeveel kost ghostwriting?

Reken voor het schrijven van een boek op een bedrag tussen de tienduizend en vijftigduizend euro. De prijs is met name afhankelijk van de complexiteit van de inhoud, de stijl, de benodigde research, de omvang van het boek en de beschikbare tijd. 

Hoe kan ik me aanmelden?

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Geerhard Bolte van Haystack. Hij legt je graag uit welke mogelijkheden er zijn om je te helpen.