Skip to main content

Manuscriptbeoordeling

Het is zover, je hebt het eerste deel van je manuscript geschreven. Misschien heb je zelfs al de laatste punt gezet. Maar nu slaat de twijfel toe: is het echt af? Is het goed genoeg om het al naar een uitgeverij te sturen? Wat kan er beter? 

Je twijfel is terecht. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk om je eigen werk kritisch te beoordelen. En het lukt weinig auteurs om zonder enige redactie een puntgaaf manuscript te schrijven. Laat je teksten daarom kritisch lezen door een professional. Met onze manuscriptbeoordeling krijg je een eerlijk oordeel over de kwaliteit van je non-fictieboek, voorzien van concrete adviezen voor het verbeteren van je tekst. 

Wie beoordeelt mijn manuscript?

Je manuscript wordt beoordeeld door schrijver en uitgever Geerhard Bolte van Haystack, of een van zijn gespecialiseerde redacteuren. Geerhard en zijn team hebben jarenlange ervaring met het analyseren van manuscripten en weten precies waar ze op moeten letten. 

Wat houdt de beoordeling in? 

Na het lezen van (het eerste deel van) je manuscript schrijven ze een leesverslag waarin ze letten op alle belangrijke kenmerken van een goed boek, denk aan invalshoek, onderbouwing, structuur en stijl. Op basis van dit leesverlag en de mondelinge nabespreking heb je voldoende informatie om verder te gaan met je boek, of je boek zo te redigeren dat je kansen op succes aanzienlijk groter worden.

Hoeveel kost een manuscriptbeoordeling? 

Een manuscriptbeoordeling heeft een starttarief van 435 euro en per woord rekenen we 4 cent exclusief btw. De beoordeling van een boek van 50.000 woorden kost dan 2.435 euro inclusief intakegesprek, leesverslag en nabespreking. De opdracht wordt in twee fasen gefactureerd: de eerste helft vooraf en de tweede helft na de evaluatie. 

Hoeveel tijd kost het maken van het verslag?

Het lezen en beoordelen van een manuscript kost veel tijd. We moeten het manuscript gedetaileerd lezen en vervolgens een verslag schrijven. Gemiddeld lukt het om het verslag binnen twee weken na het ontvangen van het manuscript te sturen. 

Kan ik rekenen op meer hulp als dat nodig is?

Als je na de manuscriptbeoordeling behoefte hebt aan meer begeleiding, kunnen we dat op verschillende manieren bieden. Je kunt kiezen voor schrijfcoaching, waarbij je tijdens het schrijven of herschrijven van je boek actief wordt begeleid. Ook kun je kiezen voor een volledige eindredactie, waarbij je manuscript door een professionele redacteur wordt geredigeerd. 

Hoe kan ik me aanmelden?

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Geerhard Bolte van Haystack. Hij legt je graag uit welke mogelijkheden er zijn om je te helpen met je boek.