Skip to main content

De klimaatalmanak is een unieke samenwerking tussen honderden schrijvers, onderzoekers, denkers en illustratoren uit de hele wereld. Ze beschrijven wat we weten over klimaatverandering: de oorzaken, de gevolgen en wat we eraan kunnen doen. 

In artikelen, cartoons, tabellen en grafieken lees je wat er gebeurt op meer dan driehonderd gebieden, zoals voeding, het weer, biodiversiteit, de landbouw, de economie en onze gezondheid. De klimaatalmanak is de ultieme bron van feiten over klimaatverandering en het begin van een wereldwijde beweging om klimaatverandering aan te pakken. 

Met een voorwoord van initiatiefnemer en samensteller Seth Godin.

Wat je leest in dit boek komt niet van oliemaatschappijen, marketeers, activisten of politici. Dit boek beschrijft gewoon wat er echt gebeurt, op dit moment. Onze planeet zit in de problemen en we moeten het samen oplossen. Klimaatverandering is geen ik-probleem, het is een wij-probleem…

 • Helga van Leur

  Helga van Leur

  Deze Klimaatalmanak lag bovenop de stapel en ik ben aangenaam verrast. Het is een mooie mengeling van tekst en plaatjes, toegankelijk geschreven, inhoudelijk sterk en niet te opdringerig. Het klimaatverhaal is complex en dat zie je ook terug in de diversiteit van onderwerpen in impact en oplossingen. Ik ben gecharmeerd van de samenwerking tussen de vele auteurs uit meer dan 40 landen. Want onze aarde aangenaam en leefbaar houden voor onszelf en toekomstige generaties, dat doe je immers ook met elkaar! Een aanrader!

 • Prof. Dr. Freek Vonk

  Prof. Dr. Freek Vonk

  Evolutiebioloog, televisiepresentator en bijzonder hoogleraar

  Met elkaar moeten we ervoor zorgen dat de natuur een veilige plek blijft voor al het leven. Dit boek levert hieraan een belangrijke bijdrage. Lezen dus!

 • Jan Peter Balkenende

  Jan Peter Balkenende
  Wat mij aanspreekt is het veelomvattende karakter en de diepgang van de informatie. Een buitengewoon nuttig boekwerk.
 • Yvette Watson

  Yvette Watson

  CEO PHI Factory

  Als vriend van de Klimaatalmanak zetten onze medewerkers de boeken regelmatig in wanneer we organisaties adviseren over circulaire oplossingen. De voorbeelden en afbeeldingen in het boek spreken aan en zijn begrijpelijk voor iedereen. Samen versnellen we naar een duurzame wereld van morgen!

 • Jane Goodall

  Jane Goodall

  PhD, DBE. Founder - the Jane Goodall Institute & UN Messenger of Peace

  De klimaatalmanak helpt ons allemaal een manier te vinden om positieve acties te ondernemen voor de gezondheid van onze planeet en haar bewoners.

 • Anuna De Wever

  Anuna De Wever

  Belgische klimaatactiviste

  De grootste reden voor onverschilligheid is het gebrek aan kennis. Dit boek geeft ons de nodige feiten en kennis om ons te wapenen in een wereld van leugens over onze toekomst. Alle jongeren zouden dit moeten lezen.

 • Detlef Van Vuuren

  Detlef Van Vuuren

  Hoogleraar en onderzoeker bij het Planbureau voor de Leefomgeving

  De klimaatalmanak zet op een unieke manier een groot aantal feiten en oplossingen op een rij, om klimaatverandering te beperken.

 • Niels Van Geenhuizen

  Niels Van Geenhuizen

  Director Sustainable Built Environment Arcadis

  Als Arcadis zijn we partner van de Klimaatalmanak om daarmee te laten zien dat de klimaatverandering ons aan het hart gaat. Als kennisorganisatie is het in onze ogen belangrijk om de klimaatcrisis en de kennis daarom trent te delen met de wereld. Wij gebruiken het boek intern en extern om dat te duiden en mensen op te lijnen/ op te leiden op dit thema. Daarmee is dit een (kleine) uiting van deze importantie.

 • Jan Terlouw

  Jan Terlouw

  Schrijver, natuurkundige en voormalig politicus

  Vrijwel iedere fysieke daad van een mens beïnvloedt het klimaat, negatief of positief. Hoe? Daar geeft deze almanak antwoord op. Van cruciaal belang om te weten.

 • Lisa Broos

  Lisa Broos

  The 2B Collective

  We zijn niet alleen vriend van de Klimaatalmanak, maar hebben de handen ineengeslagen: De Klimaatalmanak de Game. Samen versterken we het effect van het boek en vergroten we het collectief dat actief werkt tegen klimaatverandering. Lisa Broos Business developer

 • Aart Van Slooten

  Aart Van Slooten

  Wethouder duurzaamheid Gemeente Wassenaar

  De almanak is een mooie, laagdrempelige manier om in korte artikelen verschillende kanten van de klimaatverandering tot je te nemen. Een prettig boek om te lezen. We delen het dan ook met veel plezier uit aan de medewerkers, raadsfracties en andere geïnteresseerden.

 • Bussing Harold

  Bussing Harold

  Algemeen directeur Kone Nederland

  KONE Nederland heeft dit boek onder haar collega’s verspreid. De reacties waren over het algemeen zeer positief. Naast het feit dat KONE duurzaamheid belangrijk vind geeft het hiermee nu ook concrete handvatten aan haar medewerkers hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere samenleving.

 • Nick Schilder

  Nick Schilder

  Zanger en maker van podcast Plan B

  De klimaatalmanak maakt onmisbaar onderdeel uit van de omvangrijke beweging die nodig is voor het te lijf gaan van de grootste uitdaging waar de mensheid ooit voor gesteld is.