Skip to main content

Maak kennis met…

Michiel Hogerhuis

Specialisatie: Management en organisatie

Michiel Hogerhuis is adviseur in ‘gestoorde communicatie’ en verandering. Hij studeerde Bedrijfskunde, ontdekte de psychiatrie en combineerde beide. ‘Wat zich in een gemiddeld gezin afspeelt met een psychiatrisch patiënt in zijn midden, is niet gekker dan wat er gebeurt in de gemiddelde directiekamer of organisatie!’

Michiel leerde het adviesvak bij de oude meesters (die zelf hun lessen kregen van de grondleggers van het vak) zoals Max Rubinstein, Frans Verhaaren, Cees Luscuere, Edu Feltmann en Bert Terpstra. Hij zette zich af tegen hun opvattingen, koos voor de die-hard consultancy (en schreef daar het bejubelde en verguisde boek ‘Hoe gooi ik een adviseur eruit?’ over), werd manager, directeur en startte ten slotte zijn eigen adviesbureau Cherry3company. Tussendoor opende hij kunstcentrum De Oplichterij, was medeoprichter van de (Nood)Faculteit der Letteren en richtte samen met onder anderen Roel in ‘t Veld, H.J.A. Hofland en Cees Dam de Volksbeweging tegen de Lelijkheid op.

Samen met Martijn van Oorschot – zijn vaste partner in zaken, beste vriend en mede-auteur van eerdere boeken – ontwikkelde Michiel Hogerhuis een eigen visie op adviseren, management en veranderen: confronterend, open, met de hoogste kwaliteitseisen. Inmiddels is Michiel Hogerhuis manager en game changer in Learning & Development bij Fokker Technologies.