Skip to main content

Beter goed gejat dan slecht verzonnen

23 januari 2024

Door een foutje bij het Centraal Boekhuis ontvingen we de afgelopen maanden honderden brochures van andere uitgeverijen. Die waren vast bedoeld voor de boekhandel, maar blijkbaar had iemand per ongeluk een vinkje bij ons adres geplaatst. Deze week hebben we alle brochures doorgebladerd, op zoek naar goede ideeën.

We begonnen met gezonde tegenzin toen we de stapels op tafel zagen liggen: zo veel brochures, zo veel boeken, om moedeloos van te worden: we hadden even de neiging om maar te stoppen met het uitgeven van boeken; wie zit er te wachten op nóg een boek over projectmanagement, personal finance of ICT?

Gelukkig ontstonden er al vlug ideeën nadat we door de brochures begonnen te bladeren. Dat kan beter, riepen we regelmatig en er ontstond al scheurend en tekenend een brainstorm over onderwerpen, covers, fonts, brochures, huisstijlen en papiersoorten. Aan het eind van de dag hadden we voldoende plannen om een heel jaar te vullen, en dat komt goed uit, want er komt toevallig net een nieuw jaar aan.

Dus mede namens mijn collega’s wil ik alle uitgeverijen van Nederland graag hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan de toekomst van Uitgeverij Haystack. Onder het motto ‘beter goed gejat dan slecht verzonnen’ hebben we dankbaar gebruik gemaakt van jullie creativiteit. Ook profiteren van deze stapel? Vanaf vandaag gratis af te halen op ons kantoor.

Geerhard Bolte is uitgever van Uitgeverij Haystack en auteur van Waarom schrijf je geen boek? Heb je een voorstel voor een boek? Stuur hem een mail of maak contact via LinkedIn. Wil je zijn blog elke week automatisch ontvangen in je mailbox? Schrijf je hier in.