Skip to main content

Jij bent toe aan een masterclass over het schrijven van een boek

23 januari 2024

Geef maar toe: het is tijd dat jouw boek er eindelijk komt. Maak een vliegende start door deel te nemen aan onze masterclass over het schrijven van een non-fictieboek.

Je weet ook niet waar het vandaan komt, maar plotseling voel je de behoefte om een boek te schrijven. Heb je iets verkeerds gegeten, is het hormonaal, ben je besmet tijdens het lezen van een boek? Je weet het niet, maar op een avond zit je achter je laptop te sleutelen aan een inleiding. En dan ben je reddeloos verloren.

Misschien komt het boek nooit af, maar de behoefte om het te schrijven zal nooit meer verdwijnen. Je bent een schrijver vanaf het moment dat het idee in je hoofd opkomt. En dan is het een rotgevoel als je niet aan het schrijven bent, weet ook de Belgische schrijver Herman Brusselmans: ‘Ik heb tot nog toe achttien keer een boek geschreven, maar ik heb veel vaker géén boek geschreven. Het is een rotgevoel om als je een schrijver bent, te beseffen dat je volop bezig bent geen boek te schrijven.’

Schrijf dat boek

Gelukkig is er een eenvoudige manier om je schrijfhonger te stillen: schrijf dat boek. Kies voor de tactiek van de verschroeide aarde en neem ontslag, verlaat je partner, verkoop je auto en huur met je laatste centen een vakantiehuis op de Veluwe. Zeker in het naseizoen is het mogelijk om voor een paar honderd euro een huis te huren dat alles bevat wat een schrijver nodig heeft: een bed, een tafel en een stoel. Nu je oude leven achter je ligt en niets je gedachten nog verstoort, kun je je eindelijk concentreren op je boek.

Een plan

Maar dan zit je daar in dat huisje, met je laptop opengeklapt te wachten op inspiratie. Maar met alleen inspiratie komt dat boek niet af. Wat je nodig hebt is een goed plan. Tijdens onze masterclass over het schrijven van een non-fictieboek leg ik je daarom alles uit wat je moet weten voor het schrijven en publiceren van een boek. Hoe bedenk je een originele invalshoek? Hoe structureer je je boek? Hoe ontwikkel je een aantrekkelijke schrijfstijl? Maar ook: wil je het boek zelf uitgeven of via een uitgeverij? En hoe schrijf je een goed boekvoorstel voor een uitgeverij? 

Schrijf je in

Ben je van plan om een boek te schrijven? Meld je dan aan voor de masterclass Waarom schrijf je geen boek? De masterclass duurt een volle dag en vindt plaats op vrijdag 19 januari 2024. Je kunt je hier inschrijven. De masterclass kost 299 euro inclusief btw. Je krijgt een exemplaar van mijn nieuwe boek en desgewenst een persoonlijke nabespreking.

Geerhard Bolte is uitgever van Uitgeverij Haystack en auteur van Waarom schrijf je geen boek? Heb je een voorstel voor een boek? Stuur hem een mail of maak contact via LinkedIn. Wil je zijn blog elke week automatisch ontvangen in je mailbox? Schrijf je hier in.