Skip to main content
Home / Taylor Swift Boek / Blogs

TaylorNews – Taylor treedt op in Veghel

Love Story, de Taylor Swift Tribute Band trad zaterdag 24 februari op in De afzakkerij in Veghel, en met succes.

Eerste verrassing: wat hebben ze in Veghel een prachtig uitgaanscomplex opgebouwd op de plek van een oude veevoederfabriek.

Tweede verrassing: behalve groepjes Swifties die elk woord van elk nummer meezongen (met uiteraard bijpassende gebaren) waren er opvallend veel ouderen die zich meteen vooraan het podium nestelden om solo te dansen. In de zaal ook veel neutraal kijkende jongens die meer aandacht hadden voor elkaar (en hun bier) dan voor de act op het podium.

Derde verrassing: hoewel de band nog maar twee keer heeft opgetreden, klonk deze – met uitzondering van wat onwennigheden – verrassend professioneel. En hoe jong de band ook is, de theatrale effecten werden niet geschuwd. Elke ‘era’ werd gemarkeerd door een kostuumwisseling van de zangeres, een eigen lichtshow zorgde voor de nodige sfeer en er was een meelopende geluidsband waarop strijkers, synthesizers en percussie-instrumenten te horen waren. Voor de akoestische set werd nog een heuse piano het podium opgehesen. De stemming zat er al gauw in en op het einde van het optreden stond iedereen naast zijn stoelen om mee te bewegen. Het grootste feest moest toen nog beginnen: de zangeres toonde zich een waardig vertegenwoordigster van haar beroemde evenbeeld. Alsof ze nooit anders had gedaan, poseerde ze met toestromende Swifties, die meteen ook richting een tafeltje werden geloodst om een zelfbedacht T-shirt of een ander hebbedingetje te kopen. Ondertussen deelde de crew van Uitgeverij Haystack kaarten uit om de voorverkoop van het aanstaande boek onder de aandacht te brengen. Missie geslaagd en een gave avond.

Fotocredit: @metalgrapher