Skip to main content
Home / Taylor Swift Boek / Blogs

TTPD – Paasei 2

De verschijningsdatum van het nieuwe album The Tortured Poets Department (TTPD) van Taylor Swift nadert met rasse schreden. In de aanloop regende het paaseieren die ons enige aanwijzingen geven wat ons bij de release van het nieuwe album op 19 april te wachten staat. Een terug- en vooruitblik. 

Vorige keer ging het over hints en aanwijzingen op basis van de titel en de cover van het nieuwe album. Een wel heel interessant paasei bleef daarbij onvermeld. Het laat zien hoe slim en creatief Taylor en haar team de promotie van een album aanpakken. In plaats van de gangbare manier – een aankondiging via de socials, een leadsingle droppen en dan vooral wachten tot het grote moment – wisten ze een gordijn van geheimzinnigheid op te trekken. Uren voor de Grammy’s waarop het nieuwe album werd aangekondigd ‘crashte’ haar officiële site (TaylorSwift.com) en verscheen de mededeling ‘Error 321 Backend fetch failed’. Die code verwijst naar een communicatiefout die verschijnt op een faxapparaat (!) met een slechte telefoonverbinding. Daaronder stond ‘hneriergrd’. Dit werd al gauw ontcijferd werd als ‘red herring’. Dit is een uit de literatuur stammende term die verwijst naar een stukje informatie dat bedoeld is om mensen opzettelijk op een verkeerd spoor te zetten. Daaronder stond dan weer ‘DPT: 123’. Achterstevoren is dat TPD oftewel ‘Tortured Poets Department’.

Dan was er natuurlijk ook de releasedatum van het nieuwe album: 19 april. De datum waarop Taylor en het bevriende koppel Blake Lively en Ryan Reynolds na een etentje besloten om Joe Alwyn te ontvolgen. Maar ook de datum waarop de Amerikaanse Revolutie begon, waarbij de Engelsen het onderspit zouden delven. Lees: ‘Miss Americana’ ontdoet zich van haar Engelse vriend (een van de nummers op het album heet niet voor niets ‘So Long, London’). Nog een derde mogelijkheid: 19 april is ook de ‘Dag van Poëzie en de Creatieve Geest’. Zou het geheim dan daarin schuilen? Taylor en haar team zwijgen in alle talen…