Skip to main content
Home / Taylor Swift Boek / Blogs

TaylorTalk – Eline

Even voorstellen

Naam: Eline

Leeftijd: 28 jaar

Beroep: Autismebegeleider

Hoe heb je kennisgemaakt met Taylor?

Toen ik een jaar of 12 was spendeerde ik een groot deel van mijn tijd op het internet. Ik luisterde heel veel muziek en bekeek graag de bijbehorende videoclips. Dat is waar ik Taylor Swift voor het eerst hoorde, en ik kon meteen geen genoeg van haar muziek krijgen.

Wat maakt haar anders dan andere sterren?

Als jong meisje met slechte emotieregulatie en moeite met het uiten van emoties was Taylor Swift mijn uitlaatklep. Nog steeds herken ik mijn emoties in haar muziek. Ik denk dat veel mensen dat hebben. Daarnaast heeft ze een enorme online community gecreëerd waar ik me thuis en welkom voel. Vroeger was ze zelf heel veel online en in gesprek met haar fans. Nu ze zo’n grote ster is gaat dat niet echt meer, maar de community onderling is nog steeds heel betrokken met elkaar. En Taylor Swift blijft in contact met haar fans door de slimme hints die ze altijd al heeft gegeven in videoclips, outfits en songteksten. Ze heeft een hele sterke parasociale relatie met haar fans. Meer dan andere sterren.

Wat heb je van haar geleerd?

Ik heb vooral geleerd woorden te geven aan mijn emoties. Ik heb ook veel over feminisme geleerd. Niet per se van Taylor Swift, maar wel van de manier waarop media en de maatschappij met haar omgaat.

Wat is jouw favoriete song en/of album?

De moeilijkste vraag voor iedere “Swiftie”. Het wisselt met mijn emoties mee, het is maar net hoe ik me voel welk album daar het beste bij past. Maar mocht ik er maar één kiezen, zou het Red (Taylor’s Version) zijn.

Welke vraag zou je haar willen stellen als je haar zou ontmoeten?

Wat hoop je dat jonge meisjes van je leren?