Skip to main content
Home / Taylor Swift Boek / Blogs

TaylorTalk – Tibor

Even voorstellen

Naam: Tibor

Leeftijd: 30 jaar

Beroep: Assistent Supervisor

Hoe heb je kennisgemaakt met Taylor?

Ik maakte voor het eerst kennis met Taylor Swift ongeveer 12 jaar geleden. Er ging een video rond waar het nummer ‘I Knew You Were Trouble’ op de hak werd genomen door een schreeuwende geit die dan de uithaal verzorgde. Kort daarna Was Taylor Swift vaak op MTV te zien met het nummer ‘We Are Never Ever Getting Back Together’. Een opvallende videoclip die mij altijd is bijgebleven.

Wat maakt haar anders dan andere sterren?

Ze laat bij ieder album zien dat ze vernieuwend is. Het lijkt wel alsof ze zichzelf steeds weer opnieuw uitvindt. Haar teksten zijn vaak poëtisch en laten zien waar ze doorheen gaat. Ze verteld verhalen alsof je we haar dagboek lezen over haar leven. Wat ze bijvoorbeeld op Folklore laat zien is dat ze fictieve personages kan verwerken in haar songteksten die iets meemaken en dat vind ik erg knap. Buitenom dat ze zichzelf muzikaal blijft ontwikkelen zie je ook een enorme groei in haar schrijfproces.

Wat heb je heb je van haar geleerd?

Ik heb geleerd dat we als mens allemaal ergens doorheen gaan op het gebied van liefde. Het kan mooi zijn, maar het kan je ook breken. Haar teksten laten voelen dat het oké is om soms door een emotionele rollercoaster te gaan. Verder dat jezelf zijn en van jezelf houden je persoonlijkheid sterker maakt.

Wat is jouw favoriete song en/of album?

Dit is een hele lastige vraag omdat ik bijna alles erg goed vind van Taylor Swift. Als ik dan toch een keuze moet maken vind ik ‘All Too Well’ (10 Minute Version) het allermooiste nummer. Hoe je tien minuten lang zo’n mooi liefdesverhaal kunt vertellen van begin tot eind. Voor het kiezen van mijn favoriete album twijfel ik heel erg tussen ‘Red’ en ‘Folklore’. Wat mij betreft staan beide albums op nummer 1. Ik neig toch meer richting ‘Red’ doordat dit album toch voor meer voor haar commerciële doorbraak heeft gezorgd.

Welke vraag zou je haar willen stellen als je haar zou ontmoeten?

Ik zou willen vragen waar ze haar motivatie vandaan blijft halen om steeds weer zichzelf te kunnen overtreffen. En ik zou willen vragen hoe ze rust vindt voor zichzelf als je zo massaal in de spotlight staat.